• ENG
  • SWE
  • RUS

Facelift

Contact us today for a free consultation
020-24 03 00

Plastikkirurgi

När vi blir äldre försvinner hudens elasticitet och den förslappas gradvis, vilket kan leda till att kinderna sjunker ned och att huden blir slapp och hängig. Processen riskerar att påskyndas av rökning, alkoholintag, solexponering och stress. Ett ansiktslyft stramar upp vävnaden i ansiktet för ett mer ungdomligt utseende och återställer ansiktets naturliga form.

Info area:

Time for surgery: about 3-5 hours

Anesthesia: Narcosis

Required recovery time: 1-2 weeks

Screening: 1 week, 6 months

Face lift single: 50 000 SEK

Face Lift Comprehensive: 74 000 SEK

Det finns olika typer av ingrepp beroende på vad man vill åtgärda. Det vanligaste ansiktslyftet är det som är mest omfattande. Det är lämpat för patienter med ålderstecken såsom djupa fåror vid näsan samt hängande kinder och hals.
Ett annat vanligt ingrepp är det som kallas ”mellanansiktslyft” och är en metod som främst ämnar strama upp vävnaden runt kinder och ögon (se bild). Ansiktsformen blir därigenom mer hjärtformad.
Ansiktslyft kan kombireas med till exempel pannlyft, ögonlocksplastik och fettransplantation.

Vid konsultation avgör patient och kirurg i samråd vilket ingrepp som passar bäst. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och att förbereda sig noga inför operationsdagen. Normalt sett tar operationen 3-5 timmar, beroende på hur omfattande operationen är. Alla ansiktslyft utförs under narkos i kombination med lokalbedövning.

Efter operationen uppstår blåmärken samt svullnad, och det är viktigt att komma ihåg att det kan ta lite tid innan ansiktet ser återställt ut igen. Beroende på den individuella variationen på läkningsförmåga kan det ta mellan 2-5 veckor. Första veckan är det dock viktigt att patienten vilar för att ge kroppen en chans att läka.
Eventuella komplikationer innefattar fördröjt sårläkning, blödning och infektioner samt nedsatt känsel. Känseln brukar dock återgå som regel efter 6-12 månader.

Contact us today for a free consultation
020-24 03 00

Plastikkirurgi