Snabba fakta:
Operationstid
Bedövning
Sjukskrivning
Uppföljning
Pris

Annelie, 40, opererade brösten: ”Gjorde inte det minsta ont”

Annelie, 40, har alltid känt att hennes bröst var för små.
”Jag var inte nöjd med min lilla byst och ville ha en som var större och hade vackrare form. Innan jag opererade mig hade jag storlek 70A och ju äldre jag blev, desto mer kände jag att jag inte var nöjd”.

Efter att ha hört historier från sina vänner började Annelie, 40, bli intresserad av att att göra en bröstförstoring. Hon tog lång tid på sig att undersöka väninnornas bröst för att bestämma sig. ”Till sist såg jag en annons för i lokaltidningen, där en klinik erbjöd operation för cirka 30 000 kronor. Jag bestämde mig för att sluta vela och bara göra det”.

År 2000 opererade Annelie sina bröst och blev mycket nöjd. Hon beskriver känslan efter operationen som euforisk – men tiden efter operationen blev problematisk.
”Tyvärr fick jag ingen bra kontakt med min läkare,” säger hon, ”vilket gjorde att jag kände mig osäker. Jag hade problem smärta i högra bröstet efter operationen, men det kändes som om jag aldrig riktigt fick svar på mina frågor när jag ringde kliniken. Jag började känna mig jobbig och störande.”

Ny operation – sjutton år senare
I nästan ett års tid fick Annelie ta hjälp av en naprapat som masserade musklerna runt omkring bröstet så att implantatet till slut låg rätt. Så småningom gav smärtan efter och hon kunde röra sig normalt igen. Nästan sjutton år senare bestämde hon sig för att göra en ny operation.
”Jag var nöjd med första operationen, trots den dåliga kontakten, men implantaten hade börjat sjunka ner så brösten såg hängiga ut.”

2009 lärde Annelie känna Marie Forséni Flodin som då hade arbetat som plastikkirurg i nästan 10 år. De fick god kontakt och snart började tanken på en ny operation få fäste hos Annelie.
”Marie är en fantastisk människa. Vi fick oerhört bra kontakt. Det är bara henne jag har att tacka för att jag vågade göra operationen igen efter att ha varit med om en sådan dålig upplevelse första gången”.

 

Före
Efter
 

Gjorde inte ont
Annelie opererade in nya implantat á 275 ml bakom bröstmuskeln samma år. Hon såg även till att lyfta upp bysten och vårtgården för ett fastare utseende. Hon låter glad när hon beskriver hur hon mådde efteråt.
”Jag hade inte det minsta ont. Jag tog värktabletter i tre dagar men till och med det kändes överflödigt”, skrattar hon och fortsätter: ”Andra dagen efter operationen kändes det som om jag skulle kunna gå en hel mil utan problem. Det spände lite runt brösten, men annars har det knappt känts av”.

Inte heller ärren har varit några problem för Annelie, trots att snittläggningen var relativt omfattande.
”Jag är så otroligt nöjd. Det är en helt fantastisk känsla för mig att ha den byst som jag alltid velat ha och att äntligen kunna känna mig kvinnlig. Jag ångrar inte mitt beslut en sekund”.
Hon avslutar med att berömma sin läkares bemötande: ”Jag kände mig trygg. Marie är en otroligt duktig kirurg”.