• ENG
  • SWE
  • RUS

Bröstförstoring

Kontakta oss så hjälper vi dig
020-24 03 00

Plastikkirurgi

Bröstförstoring är idag en av de vanligaste plastikoperationerna som genomförs. Många kvinnor genomför ingreppet då deras byst ändrat eller tappat form efter en graviditet, men det är också vanligt att vilja genomföra operationen för att brösten är asymmetriska eller har oönskad form.

Snabba fakta:

Operationstid: 1-4 timmar

Bedövning: Narkos

Återgång till arbete: 1-2 veckor

Kontroll: 1 vecka, 6 månader

Bröstförstoring (Mentor): 42.000 SEK

Bröstförstoring (Motiva): 45.000 SEK

Bröstförstoring + Bröstlyft: 70.000 SEK

Implantaten placeras antingen över eller under bröstmuskeln beroende på hur mycket vävnad patienten har. Dock är det vanligare att placera implantatet bakom muskeln.
Alla implantat som idag används har ett hölje av silikon, men beroende på patientens önskemål gällande utseende och form kan man välja mellan ett innehåll av saltvatten (koksaltproteser) eller en gel av silikon. Det senare alternativet är vanligast då silikon känns mer som kroppens egen vävnad. Priset avgörs av komplexiteten av operationen samt vilket implantat patienten väljer. I samråd med kirurgen väljer patienten vilken metod som passar bäst. I vissa fall kan man utföra operationen med assistans av titthålskirurgi.

Själva operationen tar normalt sett en timme. Vanligtvis brukar det inte göra ont i mer än tre till fyra dagar, och med rätt smärtbehandling bör patientens vardag inte begränsas. En till två veckors sjukskrivning är normalt, beroende på arbetsuppgifter.

Vid konsultationen mellan kirurg och patienten skräddarsys ingreppet efter behov och önskemål.

Kontakta oss så hjälper vi dig
020-24 03 00

Plastikkirurgi